Njihov edini izdelek je mocarela, mleko pa prihaja skoraj izključno iz Slovenije. Sledijo vsem najpomembnejšim mednarodnim živilskim standardom, kar jim omogoča, da svoje izdelke izvažajo predvsem v tujino. Najmočnejši je seveda italijanski trg, izvažajo pa tudi v ostale evropske države. Sodelujejo z največjimi italijanskimi trgovskimi verigami, po proizvodnji mocarele pa so kot član skupine Sabelli celo drugi po količini proizvodnje mocarele v Italiji.
Letos pa so njihova prizadevanja in trud bila nagrajena s strani javne agencije SPIRIT in Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Ekolatu so namenili priznanje FDI Award Slovenia 2024, v kategoriji znaten vpliv na slovensko gospodarstvo. Zapisali so, da je Ekolat primer podjetja, ki združuje lokalno prisotnost in mednarodno prepoznavnost. Njihova mozzarella je prepoznana po izjemni kakovosti in prispeva k prepoznavnosti slovenskega gospodarstva na tujih trgih.
Prav v teh mesecih pa se pripravljajo na zagon nove linije in nadgradnje z avtomatizacijo, zato medse vabijo nove sodelavce. Iščejo zagnane in kreativne posameznike, ki bi se želeli pridružiti ekipi. Če si želite dinamičnega delovnega okolja, priložnosti za osebno in profesionalno rast ter sodelovanja pri zanimivih projektih, ste pravi za njih!
Vabljeni, da jih kontaktirate in izveste več o priložnostih. Pišete jim lahko na elektronski naslov tajnistvo@ekolat.si ali pa jih pokličite na 051 214 422.
* Vir in fotografija: Ekolat