Novice se ne pišejo same. Podpri Lokalne!
Pri Lokalnih Ajdovščina dnevno skrbimo za pestrost vsebin, urejanje rubrik in objave na socialnih kanalih. So vam Lokalne všeč?
Tako nas lahko podpreteOtroci iz enote Hubelj Otroškega vrtca Ajdovščina, skupina Češnje, so sodelovali v projektu Turizem in vrtec, v katerem so spoznavali lokalno hrano in izdelke. Plod sodelovanja je zgibanka z naslovom Češnje raziskujejo kulinariko Vipavske doline.
Vrtčevski otroci iz enote Hubelj (skupina Češnje) se lahko pohvalijo z izidom zgibanke, ki je nastala v sklopu projekta Turizem in vrtec. Letošnja rdeča nič je bila Okusni zakladi, v sklopu katere so otroci spoznavali lokalne hrano in izdelke. Obiskal jih je sirar David Ličen (Golden ring cheese) ter domača zeliščarka Tončka Čibej. V skupini so skuhali tudi prave orehove štruklje in pripravili sadno kupo iz vipavskega sadja ter z njo pogostili starše na popoldanskem srečanju.
Srečali so se tudi z lokalnim narečjem prek knjige Nace ima dolge tace. Vsa doživetja so zabeležili v zgibanki, ki jo bo moč videti v Lavričevi knjižnici Ajdovščina in Turistično informacijskem centru v središču mesta.
* Vir in fotografija: Otroški vrtec Ajdovščina