Novice se ne pišejo same. Podpri Lokalne!
Pri Lokalnih Ajdovščina dnevno skrbimo za pestrost vsebin, urejanje rubrik in objave na socialnih kanalih. So vam Lokalne všeč?
Tako nas lahko podpreteLepa novica za gostinstvo v Vipavski dolini. Z obstoječo zeleno politiko in trajnostnim delovanjem se je Gostilna pri Lojzetu - Dvorec Zemono v Vipavski dolini vpisala med tiste, ki se ponašajo s trajnostnim znakom Zeleni ključ oz. Green Key. Čestitke.
Inovativnost pri chefu Tomažu Kavčiču ne pozna meja. Lokalno tradicijo in okuse domače Vipavske doline prepleta na mojstrski način, kar mu je leta 2017 prineslo priznanje JRE (Jeunes Restaurateurs) za najbolj inovativnega evropskega kuharskega mojstra.
V Gostilni pri Lojzetu, Dvorec Zemono, kjer ustvarja Tomaž Kavčič, so svoje trajnostno naravnano delovanje preverili preko vodilnega mednarodnega standarda odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji Zeleni ključ, katerega so skozi postopek certificiranja uspešno pridobili konec marca.
Okoljski/trajnostni znak Zeleni ključ vsem gostom zagotavlja, da z izbiro certificiranega turističnega obrata pripomorejo k varovanju okolja. S pridobitvijo trajnostnega znaka so se v Gostilni pri Lojzetu - Dvorec Zemono tudi zavezali, da bodo enako kot drugi nosilci znaka vzdrževali visoke okoljske in trajnostne standarde, kar bodo dokazovali z zahtevano dokumentacijo oz. skozi kontrolne preglede. Program Zeleni ključ velik poudarek namenja obveščanju, ozaveščanju in vključevanju obiskovalcev in vseh drugih deležnikov v trajnostne in okolju prijaznejše ukrepe. Trajnostni certifikat je tudi predpogoj za umestitev turističnih ponudnikov v sistem Zelene sheme slovenskega turizma, ki je nacionalni program in certifikacijska shema pod krovno znamko Slovenia Green.
* Vir in fotografija: Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono