Izbor vin za degustacijo:
- Penina pinela brut nature
Penina iz avtohtone pinele je pridelana po klasični metodi, tako kot to počnejo v Šampaniji, domovini penečih vin. Je sveža, sadnih vonjev, ki pa jih dopolnjuje vonj po kvasu zaradi 2-letnega zorenja na drožeh. Oznaka brut nature nam pove, da je penina popolnoma suha, brez ostanka sladkorja.
Planinska ljubljenka. Matija Vertovec jo v svoji knjigi Vinoreja za Slovence že leta 1844 omenja med žlahtnimi sortami. Vino se ponaša z živahnim rumeno-zelenim odtenkom in izžareva značilno cvetlično aromo s pridihom citrusov in suhega cvetja. Okus je obdelan z nežnim, a bogatim okusom, nežno uravnoteženim in osvežujoče hrustljavim. Pinela je edinstveno in cenjeno vino, ki ga cenijo tisti, ki cenijo umetnost in znanost vinarstva.
Zelen DOMEN je narejen z rahlo maceracijo in spontano fermentacijo, ki zagotavlja čim bolj naravno vino. Ima čudovito limonino-zeleno barvo in cvetico, ki je hkrati nežna in kompleksna, z aromami bele breskve, marelice in jabolka, ki se mešajo s subtilnimi zeliščnimi notami. V okusu je vino suho in srednjega telesa, z osvežilno kislino, ki odlično uravnoteži njegov sadni značaj. Poleg tega je mogoče zaznati rahel tanin, ki celotnemu profilu okusa doda kompleksnost in globino.
Rosé vino je nežna in osvežilna možnost za vinske navdušence. Ferjančičev rosé se ponaša s subtilnim, a mikavnim svetlo roza odtenkom, ki izžareva nesporno eleganco. Na nosu prevladuje sveže jagodičevje, nežne cvetlične note in kanček zelišč, zaradi česar je odlična izbira za poletni dan. V okusu je to vino brezhibno uravnoteženo, z rahlim ostankom sladkobe, ki ga dopolnjuje osvežujoča kislina. Rezultat je zelo pitno, živahno in elegantno vino, ki bo zagotovo navdušilo vaše čute.
Ponaša se z globoko rubinasto barvo in opazno gostoto, ki namiguje na njegov zrel in kompleksen značaj. Aroma je intenzivna in kompleksna, z notami zrelega črnega sadja, suhih sliv in gozdne podrasti. Subtilne note vanilje, dima in tobaka v aromi so posledica procesa staranja vina v ožganih hrastovih sodih. Okus je mehak in okrogel, z dolgim in zadovoljivim zaključkom, ki ostane v ustih. Merlot je vino, ki se odlično poda krazličnim jedem, tudi k rdečemu mesu, divjačini in sirom.
V soboto, 16. novembra 2024, ob 19. uri.
* Vir in fotografije: Rustjeva hiša