Novice se ne pišejo same. Podpri Lokalne!
Pri Lokalnih Ajdovščina dnevno skrbimo za pestrost vsebin, urejanje rubrik in objave na socialnih kanalih. So vam Lokalne všeč?
Tako nas lahko podpreteGostilna Krhne v Vipavi bo v soboto, 25. januarja 2025 prizorišče pravega gurmanskega spektakla kot ga le redko kdaj zasledimo na naših tleh. Na enem mestu bodo zbrani številni izjemni slovenski kuharski mojstri, spremljala pa jih bodo vrhunska vina iz najboljših vinskih kleti. Vabljeni.
Gostilna Krhne, ki jo najdemo v središču Vipave velja za eno najstarejših gostiln v Vipavski dolini. Z leti je sicer doživljala vzpone in padce, danes velja za kraj, kjer se tisti, ki prisegajo na gurmanske užitke zelo radi ustavijo. Čeprav vam njena preprosta zunanjost morda ne bo takoj padla v oči, je vse drugače ko stopite v notranjost in odkrijete svet kulinarične umetnosti in tople gostoljubnosti. Tisto, kar Gostilno Krhne odlikuje, ni le hrana, temveč celotna kulinarična izkušnja. Lastnik, Erik Žabar je vanjo vložil vso svojo strast do gostoljubja, njegova predanost odličnosti pa ni očitna samo v kulinariki, ampak tudi v njegovih prizadevanjih, da vašo izkušnjo povzpne v višave z izjemnim poznavanjem spremljajoče vinske kapljice.
Za pravi gurmanski spektakel bodo v Gostilni Krhne poskrbeli v soboto, 25. januarja 2025, ko bo na sporedu Večer prijateljev in All star okusov. Le ta bo združil nekatere izmed največjih kuharskih in vinarskih mojstrov Slovenije. Jedi bodo ta dan pripravili: Igor Jagodic iz restavracije Strelec, Tomaž Bratovž iz restavracije JB, Erik Batagelj iz Bistroja 945, Marko Stanković iz Bistroja Štorja, za piko na i pa bo Gostilno Krhne obiskal še Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu. Za popolno vinsko spremljavo bo skrbelo kar 16 vinarjev iz različnih vinorodnih okolišev Slovenije. Iz Goriških Brd prihajajo Marjan Simčič, Movia, Mulit, Ronk, Zarova, iz Vipavske doline bodo na Večeru prijateljev prisotni Jamšek, Božič, Žorž, Štokelj, Štrancar, in Zoria, iz ostalih delov Slovenije pa prihajajo Marof, Herga, Frelih, Slapšak, Šuklje.
»Januar je v gostinstvu že po tradiciji mesec zatišja in tako nam gostincem ostane malce več časa tudi za podobne dogodke. Porodila se mi je zanimiva ideja, poklical sem nekaj svojih prijateljev in kolegov od katerih sem se v preteklosti precej naučil in veseli me, da so bili vsi pripravljeni na sodelovanje. Gostje lahko pričakujejo pravo kulinarično ekstazo, kot jo v Vipavski dolini, pa tudi v Sloveniji, redko doživimo. Z dogodkom želimo prikazati tudi našo odprtost do ostalih slovenskih regij in željo po povezovanju«, je sobotni večer opisal Erik Žabar, lastnik in vodja ene izmed najboljših gostiln v Vipavski dolini.
Kulinarično – vinsko popotovanje prične ob 18. uri, rezervacije pa sprejemajo na elektronski naslov erik@krhne.si ali na telefonski številki 051 247 035.
* Naslovna fotografija: Gostilna Krhne